Waarom ManZijn alleen voor mannen is

10 redenen:

  1. In een mannengroep is er geen afleiding door vrouwen. Met vrouwen in een groep ontstaat een andere dynamiek. Veel mannen tonen dan ander gedrag, van pleasen tot versieren, erg hun best doen tot verdwijnen.
  2. Voor mannen is het ontwikkelen van kameraadschap waardevol. Dit geeft een gevoel van er niet alleen voor te staan, steun te kunnen geven en te ontvangen.
  3. Eigen mannen-thema’s krijgen voorrang.
  4. De specifieke mannelijke manier van doen en praten kan er volledig zijn, zonder schaamte of aanpassing. Niet bezig zijn met de vraag wat je vrouw of moeder hiervan vindt.
  5. Mannen zijn als spiegels om in te kijken en in te reflecteren. Dat geeft vaak veel herkenning en een gevoel er minder alleen voor te staan; niet de enige te zijn met bepaalde gevoelens, verlangens, gedachten of manieren.
  6. In een mannengroep kun je oefenen om je authentieke zelf te vinden en verder te ontwikkelen. Wie ben ik echt, wat wil ik, wat voor een man wil ik zijn?
  7. Voorbij de moederprojecties gaan. We zijn voornamelijk opgevoed door vrouwen en geneigd om hen te pleasen of juist in opstand te komen.
  8. Ontwikkelen van je eigen mannelijke identiteit. Wat is dat? Wie ben je in de huidige wereld met al die verschillende rollen als vader, broer, zoon, werknemer, baas, minnaar, vriend….?
  9. Veiligheid: Als mannen onderling open, eerlijk en kwetsbaar mogen zijn en ook hun kracht en boosheid mogen uiten, geeft dat een veilige setting om met alle facetten van gevoel en karakter te kunnen oefenen.
  10. Mannen hebben veel overeenkomsten en zijn tegelijkertijd heel verschillend. Dit is niet goed of slecht. Er is wel plek voor leiderschap maar niet voor meer- of minderwaardigheid. In de veilige setting van een mannengroep kan iedereen onderzoeken hoe het is om volledig jezelf te zijn.